Sopimusehdot* HYVÄN HOIDON PALVELUT OY:N HENKILÖSTÖVUOKRAUSPALVELUEHDOT KULUTTAJA-ASIAKKKAILLE
1 SOPIMUKSEN KOHDE
(1) Näitä ehtoja sovelletaan Hyvän Hoidon Palvelut Oy:n (3009328–7, ”Palveluntuottaja”) ja kuluttaja-asiakkaan (”Toimeksiantaja”) väliseen sopimukseen (”sopimus”), joka koskee hoivahenkilöstön välittämistä Toimeksiantajalle.
(2) Palveluntuottaja toimittaa työntekijän Toimeksiantajan käyttöön vastiketta vastaan. Palveluntuottaja on työntekijän työnantaja, mutta Toimeksiantaja vastaa työntekijän työnjohdosta ja valvonnasta sekä työn tekemiseen ja järjestelyihin liittyvistä työnantajavelvoitteista.
(3) Palveluntuottaja ja Toimeksiantaja sopivat työntekijäkohtaisesti työsuhteen pituudesta. Työ suoritetaan Toimeksiantajan osoittamissa tiloissa ja Toimeksiantajan osoittamilla työvälineillä sekä työmenetelmien mukaisesti.
(4) Sopimuksen perusteella Toimeksiantajalla ei ole velvollisuutta tilata henkilöstövuokrauspalveluita Palveluntuottajalta. Lisäksi Palveluntuottajalla ei ole yksinoikeutta henkilöstövuokrauspalveluiden tuottamiseen Toimeksiantajalle.
2 SOPIMUKSEN SYNTYMINEN
(1) Sopimus syntyy, kun Toimeksiantaja tilaa työntekijöitä Palveluntuottajalta (”tilaus”) ja Palveluntuottaja vahvistaa tilauksen. Tilauksessa on oltava vähintään kohtien 4(1) ja 4(2) tiedot, ellei tietoja ole annettu muutoin. Tilaus on sitova.
(2) Sopimus syntyy, kun Palveluntuottaja vahvistaa tilauksen yksittäisestä työvuorosta tilauspäivää seuraavana päivänä kello 16 mennessä ja sijaisuutta koskevan tilauksen viidessä (5) arkipäivässä tilauksen tekemisestä tilauksen mukaisesti. Toimeksiantaja ilmoittaa tilatun työvuoron työntekijälle.
3 PALVELUNTUOTTAJAN VELVOLLISUUDET
(1) Palveluntuottajan on huolellisesti valittava työhön esitettävät työntekijät Toimeksiantajan antamien tietojen perusteella. Palveluntuottajan tulee sen käytettävissä olevat mahdollisuudet huomioon ottaen pyrkiä kohtuudella selvittämään, että työntekijä vastaa koulutukseltaan, ammattitaidoltaan ja kokemukseltaan Toimeksiantajan Palveluntuottajalle ilmoittamia vaatimuksia tai vaihtoehtoisesti selvitettävä, miltä osin työntekijä poikkeaa niistä.
(2) Palveluntuottaja vastaa työntekijän työnantajana työntekijän henkilöstökuluista, kuten palkasta, sosiaalikuluista ja lakisääteisistä vakuutuksista, jotka liittyvät Palveluntuottajan toimintaan, työnantajavelvoitteisiin sekä sosiaali- ja terveysalaan. Palveluntuottaja vastaa itse veroistaan ja julkisoikeudellisista maksuistaan.
(3) Palveluntuottaja noudattaa suhteessa työntekijään työlainsäädännön ja viranomaismääräysten lisäksi kulloinkin voimassa olevaa sosiaalipalvelualan tai terveyspalvelualan työehtosopimusta. Työnantajana Palveluntuottaja vastaa palvelussuhteen ehtoihin perehdyttämisestä.
(4) Palveluntuottajalla ei ole oikeutta välittää Toimeksiantajalle jo Toimeksiantajalle työskentelevää tai viimeisen kolmen (3) kuukauden aikana työskennellyttä työntekijää, ellei tästä erikseen sovita.
4 TOIMEKSIANTAJAN YLEISET VELVOLLISUUDET
(1) Ennen kuin Palveluntuottaja alkaa etsiä sopivaa työntekijää, Toimeksiantajan tulee antaa Palveluntuottajalle oikeat ja riittävät tiedot työntekijältä edellytettävästä koulutuksesta, ammattitaidosta ja kokemuksesta sekä työturvallisuuden kannalta erityisesti huomioitavista seikoista, kuten työntekijän terveydentilavaatimuksista.
(2) Toimeksiantajan tulee myös työntekijäkohtaisesti antaa Palveluntuottajalle tiedot suoritettavista työtehtävistä, työntekopaikasta, tilauksen syystä ja kestosta, työskentelyajoista, työn erityispiirteistä, soveltamastaan työehtosopimuksesta ja mahdollisesta paikallisesta sopimuksesta tai muista Toimeksiantajan käytännöistä, joilla voi olla vaikutusta vuokratyöntekijän palkkaukseen tai etuihin. Toimeksiantajan on välittömästi ilmoitettava Palveluntuottajalle näissä tiedoissa tapahtuvista muutoksista.
(3) Jos Toimeksiantaja tietää, että työnteko keskeytyy tilapäisesti tilauksen aikana, Toimeksiantajan on ilmoitettava siitä kirjallisesti Palveluntuottajalle tilausta tehtäessä.
(4) Toimeksiantaja sitoutuu noudattamaan työntekijän osalta työlainsäädäntöä, viranomaismääräyksiä ja sovellettavaa työehtosopimusta. Toimeksiantaja vastaa työntekijän valvonnasta sekä käyttää direktio-oikeutta. Toimeksiantaja antaa työntekijälle lain ja työehtosopimuksen mukaiset tauot ja lepoajat. Toimeksiantajan tulee järjestää työntekijän työ siten, että työntekijällä on mahdollisuus työehtosopimuksen mukaisiin lomiin, vapaisiin ja muihin poissaoloihin. Toimeksiantaja voi sopia työntekijän kanssa ylitöiden tekemisestä lain, työehtosopimuksen ja Palveluntuottajan antamien ohjeiden asettamissa rajoissa. Toimeksiantajan tulee antaa Palveluntuottajalle kaikki Palveluntuottajan työnantajavelvoitteiden täyttämistä varten tarpeelliset tiedot, kuten tiedot työtodistuksen laatimista, työaikakirjanpitoa ja vuosilomakirjanpitoa varten.
(5) Toimeksiantaja vastaa siitä, että se kohtelee työntekijää oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti suhteessa Toimeksiantajan omiin työntekijöihin ja suhteessa muihin vuokratyöntekijöihin. Toimeksiantaja sitoutuu noudattamaan vuokratyöntekijän osalta tasa-arvolakia, yhdenvertaisuuslakia sekä muutoinkin pidättäytymään työntekijän epäasiallisesta kohtelusta työntekijän valinnassa, sopimuksen kestäessä sekä sopimusta päätettäessä.
5 TYÖTURVALLISUUS- JA TYÖSUOJELUVELVOITTEET
(1) Toimeksiantaja ja Palveluntuottaja vastaavat yhdessä työsuojelusta. Palveluntuottajalla on työnantajana yleisvastuu työntekijän työsuojelusta. Palveluntuottaja järjestää työntekijän työterveyshuollon.
(2) Palveluntuottaja huolehtii siitä, että työntekijälle annetaan lain ja/tai työehtosopimuksen mukaiset lomat ja vapaat.
(3) Toimeksiantaja vastaa siitä, että työntekijä perehdytetään työhön ennen työnteon aloittamista. Toimeksiantaja valvoo työntekijän työsuoritusta. Toimeksiantaja vastaa siitä, että työntekijälle annetaan riittävät tiedot työssä esiintyvistä haitta- ja vaaratekijöistä sekä niiden edellyttämistä työsuojelutoimenpiteistä sekä siitä, että näitä määräyksiä noudatetaan. Toimeksiantaja hankkii ja antaa työntekijän käyttöön tarvittavat henkilönsuojaimet ja suojavälineet ja vastaa siitä, että työntekijä käyttää niitä. Työvaatetuksesta sovitaan aina tapauskohtaisesti, mutta ensisijaisesti Toimeksiantaja tarjoaa työntekijälle työasun lukuun ottamatta työkenkiä.
(4) Toimeksiantaja vastaa siitä, että työ Toimeksiantajan tiloissa ja laitteilla voidaan suorittaa turvallisesti, ja että työterveyshuoltolain mukaiset työpaikkatarkastukset on tehty työntekijän työpaikalla. Toimeksiantaja sitoutuu kohtelemaan vuokratyöntekijää oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti suhteessa Toimeksiantajan omiin työntekijöihin tasa-arvolain ja yhdenvertaisuuslain mukaisesti. Toimeksiantaja toimittaa pyydettäessä Palveluntuottajalle kopion tehdystä työpaikkaselvityksestä. Toimeksiantaja on velvollinen ilmoittamaan Palveluntuottajalle mahdollisesta lakisääteisestä työterveystarkastuksesta, mikäli työntekijän tekemä työ sitä aloitettaessa tai myöhemmin olosuhteiden muuttuessa sitä edellyttää. Palveluntuottajalla on oikeus veloittaa tästä aiheutuvat kustannukset.
6 LÄÄKELUVAT
(1) Palveluntuottaja tarjoaa pääasiallisesti työvuoroihin lääkeluvallisia lähihoitajia. Yksittäisiin keikkavuoroihin tarjottavilla lääkeluvallisilla hoitajilla on Hyvän Hoidon Palvelut Oy:n lääkelupa, joka sisältää LoveLop teorian, LOP- laskut, PKV-luvan sekä siihen liittyvät käytännön näytöt.
(2) Pidempiaikaisissa sijaisuuksissa yksiköiden johtajat käyttävät päätäntävaltaa siitä, joutuuko sijaisuutta tekevä työntekijä suorittamaan vielä yksikön oman lääkehoitosuunnitelman mukaisen lääkkeenjakonäytön tai suorittamaan lisää LoveLop-osioita.
7 HINNOITTELU
(1) Palveluntuottaja on oikeutettu aloittamaan veloittamisen, kun Toimeksiantajan hyväksymä työntekijä aloittaa tai olisi pitänyt aloittaa työskentelemisen tilauksen mukaisesti sovitussa toimipisteessä.
(2) Palveluntuottaja veloittaa Toimeksiantajaa kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Kulloinkin voimassa oleva hinnasto on Palveluntuottajan nettisivuilla hyvanhoidonpalvelut.fi/kotisaraanhoito.
8 VELOITUSPERUSTEET
(1) Palveluntuottaja veloittaa Toimeksiantajaa todellisuudessa tehtyjen työtuntien perusteella, mutta vähintään tilauksessa määritellyn ajan. Minimilaskutusmäärä on viisi (5) tuntia. Palveluntuottajalla on oikeus veloittaa Toimeksiantajalta todelliseen työtehtävään perustuen, vaikka työtehtävä olisi eri kuin se, mistä tilauksella on sovittu.
(2) Palveluntuottaja on oikeutettu veloittamaan Toimeksiantajaa tilauksen mukaisesti, mikäli työntekijä on estynyt aloittamasta työntekoa Toimeksiantajasta johtuvasta syystä tilauksen mukaisena ajankohtana.
(3) Toimeksiantajalla ei ole oikeutta maksaa palkkaa tai muita korvauksia suoraan työntekijälle.
(4) Hinta sisältää mahdolliset lakiin perustuvat välilliset verot, kuten arvonlisävero, kulloinkin voimassa olevien säännösten mukaisesti. Hinnat sisältävät työntekijöiden lakisääteiset työnantajamaksut ja lomakorvauksen.
(5) Yleisten työnantajamaksujen tai muiden niihin rinnastettavien maksujen määrän tai soveltamisen muuttuessa Palveluntuottaja pidättää oikeuden tarkistaa hintaa muutoksen voimaantuloajankohdasta lukien muutosta vastaavasti. Jos sopimuskauden aikana työntekijöiden palkkoja joudutaan tarkistamaan yleisten alaan kohdistuvien palkankorotusten, kertakorvausten tai muiden kustannuserien vuoksi, Palveluntuottajalla on oikeus korottaa sopimushintoja vastaavasti korotuksen voimaantulosta lukien. Palveluntuottaja ilmoittaa hintamuutoksista Toimeksiantajalle välittömästi niiden tultua Palveluntuottajan tietoon.
(6) Lisäksi Palveluntuottajalla on oikeus tarkistaa hintojaan vuosittain kuluttajahintaindeksin muutoksia vastaavasti. Palveluntuottajalla on velvollisuus ilmoittaa muutoksesta ja muutoksen perusteista Toimeksiantajalle kirjallisesti vähintään kolme (3) kuukautta ennen muutoksen voimaantulopäivää. Toimeksiantajalla on tällöin oikeus irtisanoa sopimus kyseisen palvelun osalta päättymään kohdan 14 mukaisen irtisanomisajan mukaisesti ilmoittamalla tästä kirjallisesti viimeistään yksi (1) kuukausi siitä, kun se on saanut tiedon muutoksesta.
(7) Mahdolliset muut hintamuutosesitykset on tehtävä Toimeksiantajalle kirjallisesti ja perustellen vähintään yksi (1) kuukausi ennen niiden voimaan astumista. Mikäli hintamuutoksista ei päästä Toimeksiantajan ja Palveluntuottajan kesken yhden (1) kuukauden kuluessa yksimielisyyteen, Toimeksiantajalla on oikeus purkaa sopimus päättymään kolmen (3) kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanomisaikana noudatetaan ennen hintamuutosesitystä ja irtisanomista voimassa olleita hintoja.
9 LASKUTUS
(1) Palveluntuottajan laskuttaa Toimeksiantajaa neljäntoista (14) päivän maksuehdolla.
(2) Lasku perustuu tehtyihin työtunteihin. Lasku sisältää tuntilistat kunkin vuokratyöntekijän osalta. Laskutus tapahtuu verkkolaskutuksella.
(3) Viivästyneelle määrälle on maksettava kulloinkin voimassa olevaa korkolain mukaista viivästyskorkoa.
10 SALASSAPITO JA TIETOTURVALLISUUS
(1) ”Luottamuksellinen tieto” tarkoittaa tietoa osapuolen liike- ja yrityssalaisuuksista mukaan lukien kaikki asiakirjat, materiaalit ja muu aineisto (johon sisältyy rajoituksetta tekninen, taloudellinen ja kaupallinen tieto mukaan lukien asiakaslistat, yhteistyökumppanit, strategiat, data, näytteet, piirustukset, suunnitelmat ja määritykset) tai muusta edellisiin verrattavissa olevasta seikasta riippumatta siitä, millä tavoin tai missä muodossa tiedot ilmaistaan tai miten osapuoli saa ne muutoin tietoonsa.
(2) Osapuolet sitoutuvat pitämään salassa tilauksen ja sopimuksen sisällön sekä sopimussuhteen aikana saamansa Luottamuk-selliset tiedot ja olemaan käyttämättä tällaista tietoa mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin tämän sopimuksen mukaisten velvollisuuksiensa täyttämiseen. Osapuolet sitoutuvat ryhtymään kaikkiin mahdollisiin toimiin, jotka estävät Luottamuksellisen tiedon joutumisen kolmansien tietoon.
(3) Sopimuksen päätyttyä osapuolet sitoutuvat palauttamaan Luottamuksellisesta tietoa koskevan aineiston toiselle osapuolelle tai tuhoamaan sen huolellisesti. Osapuoli ei saa välillisesti tai välittömästi käyttää tällaisia tietoja mihinkään liiketarkoitukseen. Osapuolilla on kuitenkin oikeus säilyttää lain tai viranomaisten määräysten edellyttämät kopiot.
(4) Osapuoli sitoutuu antamaan Luottamukselliset tiedot ainoastaan sellaisille työntekijöilleen ja alihankkijoilleen, jotka tarvitsevat kyseisiä tietoja tehtävissään sopimukseen liittyen. Osapuoli sitoutuu suojaamaan Luottamuksellisen tiedon vähintään samalla huolellisuudella kuin se suojaa omat vastaavat tietonsa. Suojauksessa tulee kuitenkin aina noudattaa vähintään normaalia varovaisuutta ja huolellisuutta.
(5) Luottamuksellisina tietoina ei kuitenkaan pidetä tietoja:
(i)jotka olivat todistettavasti osapuolen tiedossa tämän saadessa ne toiselta osapuolelta tai olivat yleisesti saatavilla tai alan yleisessä tiedossa osapuolen saadessa ne toiselta osapuolelta, ja jota osapuoli ei ole välittömästi tai välillisesti hankkinut osapuolelta;
(ii) jotka tulevat myöhemmin yleisesti saataville tai alan yleiseen tietoon muutoin kuin osapuolen vastuulla olevasta syystä;
(iii) jotka osapuoli hankkii tiedon luovuttamisen jälkeen kolmannelta, joka ei ole asettanut salassapitovelvollisuutta, tai kehittää osapuolesta riippumatta sopimuksen sallimalla tavalla tai muuten laillisesti;
(iv) jonka luovuttamiseen ja käyttämisen osapuoli on etukäteen kirjallisesti hyväksynyt; tai
(v) jotka pakottavan lain, säädöksen tai tuomioistuimen päätöksen tai viranomaisen antaman sitovan määräyksen mukaisesti ovat luovutettavissa olevia.
(6) Luottamukselliset tiedot säilyvät luovuttavan osapuolen omaisuutena, eikä tällä sopimuksella siirretä mitään immateriaali- tai muita oikeuksia vastaanottavalle osapuolelle.
(7) Mikäli osapuoli rikkoo tätä salassapitositoumusta, on rikkova osapuoli velvollinen maksamaan toiselle osapuolelle sopimussakkoa 20.000 euroa per sopimusrikkomus. Sopimussakko ei estä vahingonkorvauksen vaatimista siltä osin, kun aiheutunut vahinko ylittää sopimussakon määrän.
(8) Tähän kohtaan liittyvät oikeudet ja velvoitteet jäävät voimaan sopimuksen päättymisen jälkeenkin ja ovat voimassa siihen asti, kunnes Luottamuksellista tietoa ei voida pitää enää liikesalaisuuden luontoisena.
(9) Mikäli työtehtävät edellyttävät työntekijältä erityisen salassapi-tovelvollisuuden täyttämistä tai tietoturvallisuusohjeiden tai muun vastaavan Toimeksiantajan intressissä olevan ohjeistuksen noudattamista, Toimeksiantaja ja työntekijä voivat sopia tästä keskenään. Palveluntuottaja ei tule kyseisen sopimuksen osapuoleksi, eikä siitä johdu Palveluntuottajalle velvollisuuksia.
11 VAHINGONKORVAUSVASTUU
(1) Palveluntuottaja vastaa työntekijän mahdollisesti Toimeksiantajalle aiheuttamasta vahingosta voimassa olevan oikeuden mukaisesti. Palveluntuottaja ei siten vastaa työntekijän työssään Toimeksiantajalle aiheuttamasta vahingosta, ellei vahinko johdu sellaisesta työntekijän ammattitaidon, kokemuksen tai koulutuksen puutteesta, josta Palveluntuottaja vastaa sopimuksen kohdan 3(1) mukaisesti.
(2) Palveluntuottaja ei vastaa vahingoista, joita Toimeksiantajalle mahdollisesti syntyy siitä, että työntekijä on estynyt suorittamasta sovittua työtä. Tällaisessa tilanteessa Palveluntuottajalla on sovittaessa oikeus järjestää toinen työntekijä mahdollisimman pian estyneen tilalle.
(3) Palveluntuottajan laiminlyödessä sopimukseen kohdistuvia velvoitteitaan Toimeksiantajalla on oikeus korvaukseen vahingosta, jonka hän kärsii Palveluntuottajan viivästyksen tai palvelussa olevan virheen vuoksi, jollei Palveluntuottaja osoita, että viivästys johtuu hänen vaikutusmahdollisuuksiensa ulkopuolella olevasta esteestä, jota hänen ei kohtuudella voida edellyttää ottaneen huomioon sopimusta tehtäessä ja jonka seurauksia hän ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää eikä voittaa.
(4) Jos viivästys johtuu henkilöstä, jota Palveluntuottaja on käyttänyt apunaan sopimuksen tai sen osan täyttämisessä, Palveluntuottaja vapautuu vahingonkorvausvelvollisuudesta vain, mikäli myös mainittu henkilö olisi kohdan 11(3) mukaisesti vapaa vastuusta.
(5) Toimeksiantaja vastaa velvoitteensa laiminlyönnistä tai virheellisestä suorituksesta Palveluntuottajalle tai työntekijälle aiheutuvasta vahingosta. Toimeksiantaja vastaa myös työntekijän kolmannelle osapuolelle aiheuttamasta vahingosta, mikäli vahinko tapahtuu Toimeksiantajan lukuun työtä tehtäessä. Kumpikaan osapuoli ei vastaa välillisistä vahingoista.
(6) Mikäli osapuoli tahallaan tai huolimattomuudesta rikkoo tai laiminlyö tästä sopimuksesta johtuvia velvollisuuksia, on hänen korvattava toiselle osapuolelle aiheuttamansa välitön vahinko.
(7) Toimeksiantajalle aiheutuvan välillisen vahingon Palveluntuottaja on kuitenkin velvollinen korvaamaan vain, jos viivästys, virhe tai vahinko johtuu huolimattomuudesta Palveluntuottajan puolella. Toimeksiantaja ei vastaa Palveluntuottajalle aiheutuneista välillisistä vahingoista.
(8) Virheilmoitus ja vaatimus vahingonkorvauksesta on tehtävä kohtuullisessa ajassa siitä, kun vahingonkorvauksen perusteena oleva tapahtuma tai virhe havaittiin tai se olisi pitänyt havaita, muussa tapauksessa oikeus mahdolliseen korvaukseen on menetetty.
12 YLIVOIMAINEN ESTE (FORCE MAJEURE)
(1) Kumpikaan osapuoli ei vastaa viivästyksistä ja vahingoista, jotka johtuvat hänen vaikutusmahdollisuuksiensa ulkopuolella olevas-ta esteestä, jota osapuolen ei kohtuudella voida edellyttää ottaneen huomioon tilauksen ja/tai sopimuksen tekohetkellä ja
jonka seurauksia osapuoli ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää.
(2) Osapuolen on viipymättä ilmoitettava ylivoimaisesta esteestä tai sen lakkaamisesta kirjallisesti toiselle osapuolelle.
(3) Kummallakin osapuolella on oikeus purkaa sopimus, jos sopimuksen täyttyminen ylivoimaisen esteen jatkumisen vuoksi tulee mahdottomaksi tai viivästyy olennaisesti tai yli kolme (3) kuukautta.
13 REKLAMAATIOT, ILMOITUKSET JA HOITOVIRHEET
(1) Osapuolten tulee lähettää tilaukseen ja sopimukseen liittyvät ilmoitukset ja reklamoinnit kohtuullisessa ajassa kirjallisesti.
(2) Mikäli työntekijän ammattitaidossa, työsuorituksessa tai toimintatavoissa ilmenee puutteita, hoitovirheitä, asiakaspalvelupuutteita tai työntekijä ei noudata sovittuja työaikoja, Toimeksiantajan on ilmoitettava tästä välittömästi Palveluntuottajalle, jotta Palveluntuottaja voi ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin ja huolehtia velvoitteistaan ja oikeuksistaan työnantajana.
(3) Mahdollisissa valitustilanteissa Toimeksiantaja ja Palveluntuottaja selvittävät yhteistyössä valituksen taustat ja laativat kumpikin kirjallisen tiedotteen näkemyksistään ja tapauksen taustoista. Mikäli kyseessä on varsinainen potilasvahinko, laatii Palveluntuottaja tarvittaessa vastineen Potilasvahinkokeskukselle ja/tai Valviralle.
14 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO JA IRTISANOMINEN
(1) Sopimusta koskevat velvoitteet tulevat voimaan, kun Toimeksiantaja tekee tilauksen ja Palveluntuottaja vahvistaa tilauksen. Sopimuksen voimassaoloaikaan ja niiden mukaisiin velvoitteisiin ei vaikuta se, milloin työnteko tilauksen perusteella tosiasiallisesti aloitetaan, lopetetaan tai keskeytetään.
(2) Toimeksiantajalla ei ole oikeutta irtisanoa tai purkaa määräaikaista tai toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta vuokratyöntekijän henkilöön liittyvillä perusteilla, ellei Palveluntuottajalla ole työsopimuslain mukaisia perusteita vastaavasti irtisanoa tai purkaa vuokratyöntekijän työsuhdetta.
(3) Sopimus on määräaikainen, kun tilauksen päättymispäivä tai ar-vio tilauksen päättymispäivästä on sovittu. Määräaikainen sopimus on voimassa määräajan loppuun saakka. Sopimus, jonka päättymispäivä perustuu arvioon, päättyy arvioituna päättymispäivänä tai lähellä sitä. Määräaikainen sopimus on irtisanottavissa 14(4) kohdan mukaisia irtisanomisaikoja noudattaen.
(4) Määräaikaisen sopimuksen irtisanomisaika on alle neljä (4) kuu-kautta kestävissä määräaikaisissa sopimuksissa neljä (4) viikkoa. Neljä (4) tai yli neljä (4) kuukautta, mutta alle vuoden kestävissä määräaikaisissa sopimuksissa irtisanomisaika on kuusi (6) viikkoa. Vuodeksi tai pidemmäksi ajaksi solmittu määräaikainen sopimus voidaan irtisanoa kolmen (3) kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen. Kolmen (3) kuukauden irtisanomisaikaa noudatetaan myös silloin, kun Toimeksiantaja on tehnyt useita tilauksia koskien samaa vuokratyöntekijää ja nämä tilaukset yhdessä ovat kestäneet yhdenjaksoisesti vuoden tai yli vuoden. Irtisanomisajoista voidaan sopia toisin.
(5) Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanomisaika on kol-me (3) kuukautta, ellei toisin ole sovittu.
15 SOPIMUKSEN PURKAMINEN
(1) Mikäli Toimeksiantaja laiminlyö maksuvelvollisuutensa tai jompikumpi osapuolista muutoin olennaisesti rikkoo tilauksen tai sopimuksen ehtoja eikä korjaa laiminlyöntiään enintään 14 päivän kohtuullisen ajan kuluessa kirjallisen huomautuksen saatuaan, toisella osapuolella on oikeus purkaa sopimus päättymään välittömästi. Laiminlyönnistä on huomautettava toista osapuolta kirjallisesti ennen purkamista.
(2) Jos toista osapuolta haetaan konkurssiin tai yrityssaneeraukseen tai se asetetaan selvitystilaan, toisella osapuolella on oikeus purkaa sopimus välittömin vaikutuksin.
16 PERUUTUSOIKEUS
(1) Toimeksiantajalla on oikeus peruuttaa sopimus ilmoittamalla siitä Palveluntuottajalle 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä tai siitä myöhemmästä ajankohdasta, jona Toimeksiantaja on saanut ennakkotiedot ja sopimusehdot pysyvällä tavalla.
(2) Toimeksiantajalla ei ole peruuttamisoikeutta, jos osapuolet ovat jo täyttäneet sopimusvelvoitteensa kokonaisuudessaan Toimeksiantajan nimenomaisesta pyynnöstä.
(3) Jos palvelun suorittaminen on aloitettu ennen peruuttamisajan päättymistä, Toimeksiantajan on peruuttamistapauksessa maksettava peruuttamisilmoituksen tekemiseen mennessä sopimuksen täyttämiseksi tehdystä suorituksesta Palveluntuottajalle kohtuullinen korvaus. Korvauksen määrä lasketaan sopimuksen mukaisen kokonaishinnan perusteella. Jos kokonaishinta on kohtuuton, korvauksen määrä lasketaan Toimeksiantajalle suoritetun palvelun markkina-arvon perusteella.
(4) Toimeksiantajalla ei kuitenkaan ole maksuvelvollisuutta peruuttamisaikana kokonaan tai osittain suoritetusta palvelusta, jos Palveluntuottaja on laiminlyönyt antaa hänelle kuluttajansuojalain (38/1978) 9 §:n 1 momentin 10 tai 12 kohdassa tarkoitetut tiedot tai jos Palveluntuottaja on aloittanut sopimuksen täyttämisen peruuttamisaikana ilman Toimeksiantajan nimenomaista pyyntöä.
17 TIETOSUOJA
(1) Osapuolet ymmärtävät, että tilauksen toteuttaminen sekä sopimuksen ja näiden ehtojen mukaisten velvollisuuksien täyttä-minen edellyttää henkilötietojen käsittelemistä sekä niiden luovuttamista osapuolten kesken. Kumpikin osapuoli käsittelee henkilötietoja itsenäisenä rekisterinpitäjänä omaan lukuunsa. Mikäli osapuoli käsittelee henkilötietoja toisen osapuolen lukuun henkilötietojen käsittelijänä, sitoutuu käsittelijä noudattamaan tietosuoja-asetuksen ja kansallisen lainsäädännön vaatimuksia, ja osapuolet sitoutuvat sopimaan tällaisesta käsittelystä erikseen.
(2) Kumpikin osapuoli vastaa rekisterinpitäjänä toteuttamastaan tai sen puolesta toteutetusta henkilötietojen käsittelystä. Kumpikin osapuoli vastaa siitä, että sillä on oikeus käsitellä henkilötietoja. Kumpikin osapuoli informoi rekisteröityjä asianmukaisella ja riittävällä tavalla luovutusta edeltävästä henkilötietojen käsittelystään, henkilötietojen luovutuksesta ja/tai luovutuksen jälkeisestä henkilötietojen käsittelystään.
(3) Kumpikin osapuoli sitoutuu käsittelemään toisen osapuolen sille luovuttamia henkilötietoja ainoastaan sopimuksessa kuvattujen velvoitteiden täyttämiseksi, ellei laista muuta johdu. Kumpikin osapuoli sitoutuu käsittelemään toisen osapuolen sille luovuttamia henkilötietoja asianmukaisella huolellisuudella ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) ja kansallisen tietosuojalainsäädännön mukaisesti.
(4) Kumpikin osapuoli sitoutuu mahdollisuuksiensa mukaan, koh-tuudella ja ilman aiheetonta viivästystä auttamaan toista osapuolta asianmukaisilla teknisillä ja organisatorisilla toimenpiteillä toisen osapuolen pakottavien lakisääteisten velvoitteiden toteuttamisessa, mikäli tällainen avustaminen on välttämätöntä kyseisten velvoitteiden täyttämiseksi.
(5) Näiden ehtojen mukaisen vuokratyöntekijän käsitellessä Toimeksiantajan liiketoimintaan tai muuhun toimintaan liittyviä henkilötietoja, kuten tietoja Toimeksiantajan Toimeksiantajasta tai työntekijöistä, tapahtuu tällainen henkilötietojen käsitteleminen Toimeksiantajan lukuun.
18 SOPIMUKSEN SIIRTÄMINEN
Osapuolella ei ole oikeutta siirtää sopimusta osaksikaan ilman toisen osapuolen kirjallista suostumusta. Toimeksiantajalla ei ole oikeutta vuokrata työntekijää edelleen ilman työntekijän ja Palveluntuottajan suostumusta.
19 SOVELLETTAVA LAKI JA OIKEUSPAIKKA
(1) Tilaukseen ja sopimukseen sovelletaan Suomen lakia.
(2) Osapuolet pyrkivät ratkaisemaan tilauksesta ja sopimuksesta aiheutuvat erimielisyydet neuvotteluteitse. Mikäli osapuolet eivät pääse neuvotteluissa yksimielisyyteen, riidat ratkaistaan ensimmäisenä oikeusasteena Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.
(3) Kuluttajan elinkeinonharjoittajaa vastaan esittämä kuluttajansuojalainsäädäntöön perustuva vaatimus voidaan tutkia myös käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä kuluttajalla on kotipaikka tai vakituinen asuinpaikka.
(4) Kuluttajalla on mahdollisuus saattaa sopimusta koskevat erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan tai muun kuluttajariita-asioita käsittelevän elimen ratkaistavaksi.
Hyväksyn ehdot